Έκθεση "Beyond Dress Codes" στην UNESCO

15 Μαΐου 2013 - 31 Μαΐου 2013

Download

Η έκθεση "Beyond Dress Codes: La mode entre la tradition et la modernité" (Από την παραδοσιακή φορεσιά στη σύγχρονη μόδα), θα φιλοξενηθεί στην UNESCO, στο Παρίσι, μεταξύ  15 - 31 Μαΐου 2013. Η έκθεση συνιστά έναν προοδευτικό διάλογο μεταξύ παραδοσιακών κοστουμιών και σύγχρονης μόδας. Μέσα από μια δημιουργική διαδικασία μετατροπής, επανερμηνείας και υβριδοποίησης, οι καλλιτέχνες - σχεδιαστές προβληματίζονται και εμπνέονται για τη λαϊκή τέχνη της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Η αρχική παρουσίαση της έκθεσης στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην Αθήνα και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη το 2010, περιλάμβανε 100 πρωτότυπα, έγχρωμα σχέδια ελληνικών παραδοσιακών ενδυμασιών του εικονογράφου Γήση Παπαγεωργίου και ενδύματα διακεκριμένων σύγχρονων σχεδιαστών μόδας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη συνέχεια, η έκθεση μεταφέρθηκε στην Κύπρο, από το Πολιτιστικό Κέντρο της Λαϊκής Τράπεζας, στη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Σχεδιαστών Κύπρου και την Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Η φιλοξενία της έκθεσης στο Παρίσι αποτελεί πρωτοβουλία της Μόνιιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στην UNESCO και επιχορηγείται από το ίδρυμα Α.Γ.Λεβέντη. Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 15 Μαΐου 2013, στην αίθουσα Salle des Actes (Maison de l'UNESCO) ο Πρέσβης της Κύπρου στο Παρίσι κ. Μάριος Λυσιώτης.
Σχετικά Έγγραφα

Πρόσκληση
30 Απριλίου 2013