Παγκύπριος Μαθητικός Διαγωνισμός Σχεδιασμού Αφίσας με θέμα «Γεωπάρκο Τροόδους»

05 Ιανουαρίου 2016

Με αφορμή την πολύ σημαντική για την Κύπρο ένταξη του Γεωπάρκου Τροόδους στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, στο πλαίσιο της δράσης της για προβολή και προώθηση του Γεωπάρκου Τροόδους, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους, προκηρύσσει παγκύπριο διαγωνισμό σχεδιασμού αφίσας για μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.

Την ευθύνη για τη διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού έχει η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO και η Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους: Παύλο Παρασκευά, Διευθυντή Πολιτιστικών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, Πρόεδρο Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, Γενεθλή Γενεθλίου, Επιθεωρητή Τέχνης Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ευθύμιο Τσιολάκη, Λειτουργό Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και Κλέλια Βασιλείου, Διευθύντρια της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους.

Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, καλούνται να αποστείλουν τα έργα τους ψηφιακά σε CD-rom ή flash usb stick, στην ταχυδρομική διεύθυνση: Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, Ιφιγενείας 27, 2007 Στρόβολος (Διαγωνισμός Αφίσας), μέχρι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016.

Κατηγορίες Διαγωνισμού:

  • A’ κατηγορία: Γεωδιαδρομές Γεωπάρκου Τροόδους
  • Β’ κατηγορία: Χλωρίδα και Πανίδα Γεωπάρκου Τροόδους
  • Γ’ κατηγορία: Μνημεία UNESCO Γεωπάρκου Τροόδους
  • Δ’ κατηγορία: Άνθρωποι και Παραδόσεις Γεωπάρκου Τροόδους
  • Ε’ κατηγορία: Γεωτουρισμός, Οικοτουρισμός, Αγροτουρισμός, Καλλιέργειες Γεωπάρκου Τροόδους

Οι πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας θα βραβευθούν κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, στον Αγρό, στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκύπριου Συμποσίου Εταιρικών Σχολείων UNESCO. Η αξιολόγηση και η βράβευση των έργων θα γίνει ξεχωριστά για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης: 1. Δημοτική  (Α΄ - Στ΄ δημοτικού) 2. Μέση (Α΄ γυμνασίου - Γ΄ λυκείου).

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο πιο κάτω έντυπο:

 
Σχετικά Έγγραφα