Συνέδριο Νέων Νοτιονατολικής Ευρώπης για την Παγκόσμια Κληρονομιά

6 - 11 Απριλίου 2013

26 Φεβρουαρίου 2013

Η Σερβική Εθνική Επιτροπή UNESCO, το UN Association της Σερβίας και το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO διοργανώνουν το πιο πάνω Συνέδριο, στις 6 - 11 Απριλίου 2013, στο Gamzigrad-Romuliana (Παλάτι του Γαλέριου, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Σερβίας), με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την προστασία των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ νέων από διαφορετικά κράτη της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Αριθμός συμμετεχόντων: ένας μαθητής και ένας καθηγητής από δύο διαφορετικά σχολεία (σύνολο: τέσσερα άτομα από κάθε χώρα).

Κόστος: όλα τα έξοδα ταξιδιού, διαμονής και διατροφής καλύπτονται από τους διοργανωτές.

Κριτήρια επιλογής μαθητών:

Ηλικία: 15 – 16 ετών

Πολύ καλή γνώση αγγλικών

Διάθεση για περαιτέρω εμπλοκή σε προγράμματα προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κύπρο και στη ΝΑ Ευρώπη

Κριτήρια επιλογής καθηγητών:

Πολύ καλή γνώση αγγλικών

Εμπλοκή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, χωρίς προηγούμενη γnώση του εκπαιδευτικού εγχειριδίου της UNESCO “World Heritage in Young Hands”

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της συμμετοχής τους στο εν λόγω συνέδριο, οι συμμετέχοντες καλούνται να διοργανώσουν δραστηριότητες ή να ετοιμάσουν κάποια εργασία (project) σχετική με θέματα Παγκόσμιας Κληρονομιάς, κάποια από τα οποία θα παρουσιαστούν στη διάρκεια του συνεδρίου. Το project proposal που θα υποβληθεί μαζί με την αίτηση συμμετοχής πρέπει να έχει έκταση 1 – 2 σελίδες (χωρίς φωτογραφίες), να αναφέρει τον τίτλο, την περιγραφή (μέθοδοι, στόχοι, αναμενόμενα αποτελέσματα) και εισηγήσεις για πιθανή συνεργασία με κάποια άλλη χώρα της περιοχής που θα συμμετάσχει (Αλβανία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, ΠΓΔΜ, Ελλάδα, Ουγγαρία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία). Για την υλοποίηση του project συστήνεται η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού εγχειριδίου “World Heritage in Young Hands” (μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ:http://whc.unesco.org/uploads/activities/documents/activity-54-19.pdf ) .

Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να συμπληρώσουν το πιο κάτω έντυπο συμμετοχής και να το στείλουν μέχρι τις 6 Μαρτίου 2013 στο email tpapantoniou@culture.moec.gov.cy .

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Λειτουργό της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UENSCO στο τηλέφωνο 22809810.
Σχετικά Έγγραφα

Αίτηση Συμμετοχής
26 Φεβρουαρίου 2013
Πρόγραμμα Συνεδρίου (Draft)
26 Φεβρουαρίου 2013