Δραστηριότητες Δικτύου ASPnet


Βασική δραστηριότητα των Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου είναι η διοργάνωση ενός ετήσιου Παγκύπριου Συμποσίου με διαφορετική θεματική κάθε χρονιά. Επιπρόσθετα, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή για την προώθηση άλλων στόχων της UNESCO.

Για το σχολικό έτος 2014-2015 οι δραστηριότητες του Δικτύου επικεντρώθηκαν στη μελέτη στοιχείων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου και συγκεκριμένα των στοιχείων που έχουν εγγραφεί στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO: Τα Τσιαττιστά, το Λευκαρίτικο Κέντημα και τη Μεσογειακή Διατροφή. 

 Το 37ο Παγκύπριο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 3-4 Απριλίου 2014 στη Λευκωσία (Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α’). Οι δραστηριότητες του Δικτύου για το σχολικό έτος 2013-2014 περιστράφηκαν γύρω από τον θεματικό άξονα «Οικοδομώντας γέφυρες μέσω των τεχνών και του πολιτισμού: Ο ρόλος των τεχνών στην καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού».

Στις 14-15 Μαρτίου 2013, διοργανώθηκε από το Λύκειο Κύκκου Πάφου το 36ο Παγκύπριο Συνέδριο με τίτλο «Οικοδομώντας έναν Πολιτισμό Ειρήνης και μη Βίας». Σε αυτό συμμετείχαν τα Εταιρικά Σχολεία  Κύπρου, καθώς και τα συνεργαζόμενα Εταιρικά Σχολεία UNESCO Αττικής.

 

38o Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου, 12-13 Μαρτίου 2015, Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

Το 38o Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή 12-13 Μαρτίου 2015, στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, με θέμα: «Στοιχεία Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου».

Στις εργασίες του Συμποσίου συμμετείχαν 18 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου και 4 Συνεργαζόμενα σχολεία Προγράμματος UNESCO Δικτύου Αττικής. 

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εργασίες με τίτλους όπως: «Το Λευκαρίτικο κέντημα μέσα από φιλοτελικές εκδόσεις», «Σχέδια και μοτίβα του Λευκαρίτικου κεντήματος», «Τα βότανα και τ’ αρωματικά στη Μεσογειακή Διατροφή», «Η σημασία του ελαιόλαδου και του κυπριακού ψωμιού στη διατροφή μας», «Τα αμύγδαλα, τα χαρούπια και οι πατάτες, βασικά προϊόντα της Μεσογειακής διατροφής στην Κύπρο», «Ιστορική αναδρομή της ένταξης των τσιαττιστών στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO»«Το χθες και το σήμερα της κυπριακής πραγματικότητας μέσα από τα τσιαττιστά» (γραμμένα από τους μαθητές του Ομίλου UNESCO), «Η τεχνική της προφορικής σύνθεσης».

Χαιρετισμούς στην τελετή έναρξης του Συμποσίου απηύθυναν η Διευθύντρια του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, κα Έλση Μαρνερίδου, ο  Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης και Συντονιστής του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου, κ. Παύλος Δαπόλας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας, κ. Γιαννάκης Φιλίππου, ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Αντρέας Λουρουτζιάτης, ο Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και ο Μητροπολίτης  Κιτίου, κ.κ. Χρυσόστομος.

Συνδιοργανωτές Συμποσίου: Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. 

 

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Ταυτόχρονα Flashmob στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Το Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου συμμετέχει και φέτος ενεργά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και διοργανώνει, σε συνεργασία με τη «Νεολαία για Ανταλλαγή και Κατανόηση Κύπρου» (YEU Cyprus), ταυτόχρονα FlashMob στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα.

Θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες τους για το σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, όπως το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, μαθητές Εταιρικών Σχολείων UNESCO της επαρχίας Λευκωσίας (Γυμνάσιο Διανέλλου και Θεοδότου, Γυμνάσιο Λατσιών, Γυμνάσιο Φανερωμένης, Λύκειο Κύκκου Α', Παγκύπριο Γυμνάσιο), θα παρουσιάσουν στο εμπορικό κέντρο The Mall of Cyprus, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, ώρα 3 το απόγευμα, χορογραφία FlashMob που δημιουργήθηκε και διδάχτηκε από τις χορογράφους Νατάσα Λαμπίτση (Μέλος Συμβουλίου YEU Cyprus) και Έλενα Γιαννάκη.

Ταυτόχρονα, στο My Mall στη Λεμεσό, τα Εταιρικά Σχολεία UNESCO Λύκειο Αγίου Ιωάννη, Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Λανίτειο Λύκειο και Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου θα κάνουν τη δική τους παρουσίαση και θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό.

Στην  Λάρνακα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ερμού, η ώρα 4 το απόγευμα, με τη συμμετοχή του Ευρυβιάδειου Γυμνασίου και του Λυκείου Αγίου Γεωργίου.

Ο μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός  «Νεολαία για Ανταλλαγή και Κατανόηση Κύπρου» (YEU Cyprus), ιδρύθηκε το 1995, με σκοπό να φέρει σε συνεργασία και να βελτιώσει την κατανόηση μεταξύ των νέων όλου του κόσμου, με την ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και ιδεών. Ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Κύπρο, με περίπου 1000 μέλη, η «Νεολαία για Ανταλλαγή και Κατανόηση Κύπρου» οργανώνει και παραδίδει εκπαιδευτικά προγράμματα και ανταλλαγές νέων για διάφορα θέματα, στοχεύοντας πάντα στην ευαισθητοποίηση και ανάπτυξη των ικανοτήτων των νέων. Η μεθοδολογία που ακολουθείται στις δραστηριότητές του βασίζεται κυρίως στη μη τυπική μάθηση.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο τη 10η Δεκεμβρίου, σε ανάμνηση της υπογραφής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1948.

Στόχος της καθιέρωσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των κρατών και των πολιτών για το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να επικαλούνται όλα τα προσωπικά, αστικά, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η Διακήρυξη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.

 Περισσότερες πληροφορίες:

 

Έναρξη Εργασιών Δικτύου για Σχολικό Έτος 2014-2015

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, η πρώτη συνάντηση των Συντονιστών και Εκπαιδευτικών του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου. Κύριο θέμα της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού, ήταν ο προγραμματισμός των εργασιών του Δικτύου και η επιλογή της θεματικής για το σχολικό έτος 2013-2014.

Με τον τίτλο «Στοιχεία Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΑΠΚ) της Κύπρου», η φετινή θεματική για τις εργασίες του Δικτύου αφορά τη μελέτη στοιχείων της ΑΠΚ της Κύπρου, και συγκεκριμένα στοιχείων εγγεγραμμένων στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO: 1) Τσιαττιστά, 2) Λευκαρίτικο Κέντημα, 3) Μεσογειακή Διατροφή. Τα μέλη του Δικτύου καλούνται να συνεργαστούν με άτομα και φορείς που δραστηριοποιούνται στη διατήρηση της ΑΠΚ με σκοπό τη μεταβίβαση θεωρητικών γνώσεων και πρακτικών ικανοτήτων μέσα από: 

  • Βιωματικά εργαστήρια με φορείς και συνεχιστές των υπό μελέτη στοιχείων ΑΠΚ με σκοπό τη μεταβίβαση θεωρητικών γνώσεων και πρακτικών ικανοτήτων.
  • Tη χρήση των νέων τεχνολογιών για καταγραφή και αξιοποίηση προφορικών μαρτυριών.
  • Επισκέψεις σε μουσεία, εργαστήρια και πολιτιστικούς χώρους που σχετίζονται με τα υπό μελέτη στοιχεία ΑΠΚ. 

 

37 Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων

UNESCO Κύπρο, 3-4 Aπριλίου 2014

To 37o Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή 3-4 Απριλίου 2014, στη Λευκωσία, με θέμα: «Οικοδομώντας γέφυρες μέσω των τεχνών και του πολιτισμού: Ο ρόλος των τεχνών στην καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού».

Στις εργασίες του Συμποσίου που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Ενιαίου Λυκείου Κύκκου Α’ και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, θα συμμετάσχουν 18 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων Kύπρου και 4 Εταιρικά Σχολεία UNESCO του Δικτύου Αττικής.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, να συζητήσουν και να εξαγάγουν από κοινού πορίσματα επί των αναλυόμενων θεματικών, να παρακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια και να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν συμμετέχοντας σε μουσικοχορευτική βραδιά και ξεναγήσεις στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας και στη Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Χαιρετισμούς στην τελετή έναρξης του Συμποσίου θα απευθύνουν ο διευθυντής του Λυκείου Κύκκου Α’, κ. Δημήτρης Ταλαδιώρος, η Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, κα Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, ο Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης και Συντονιστής του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου, κ. Παύλος Δαπόλας, η Αναπλ. Εθνική Συντονίστρια ASPnet Ελλάδας, κα Βέρα Δηλάρη, και η Υπεύθυνη της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Κύπρου για την Ισότητα και την Ενδυνάμωση των Φύλων, κα Μαίρη Κουτσελίνη.

Συνδιοργανωτές Συμποσίου: Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α’, Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

 

14ο Μαθητικό Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Αττικής, 20-21 Φεβρουαρίου 2014

Αντιπροσωπεία του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου, που αποτελείτο από 4 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς του Λανιτείου Λυκείου Λεμεσού, συμμετείχε στις εργασίες του 14ου Μαθητικού Συμποσίου Εταιρικών Σχολείων UNESCO Αττικής με θέμα «Ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε 20 με 21 Φεβρουαρίου στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα στη Βάρη. Η παρουσίαση της κυπριακής ομάδας είχε τίτλο «Τοιχογραφημένοι ναοί στην περιοχή του όρους Τρόοδος».

 

Έκθεση έργων τέχνης και φωτογραφίας Λυκείου Απ. Πέτρου και Παύλου, 17 Δεκεμβρίου 2013

Στα πλαίσια των δράσεων των Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου με θέμα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Λύκειο Απ. Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό διοργάνωσε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Τράπεζας Κύπρου, έκθεση έργων τέχνης και φωτογραφίας.

 

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου 2013

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου, τα Εταιρικά Σχολεία UNESCO της επαρχίας Λεμεσού (Λανίτειο Λύκειο, Λανίτειο Δημοτικό και Ιδιωτικό Σχολείο Heritage) και τα συνεργαζόμενα με το πρόγραμμα της UNESCO Λύκεια της Λεμεσού (Λύκειο Κολοσσίου, Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Λύκειο Αγίου Ιωάννη), πραγματοποίησαν κοινή εκδήλωση την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητηρίου) στη Λεμεσό.

Η εκδήλωση, που είχε τον τίτλο «Μαζί Διεκδικούμε – Μαζί Αγωνιζόμαστε», περιελάμβανε μουσικό πρόγραμμα από ομάδα παιδιών του Μουσικού Λυκείου «Μάριος Τόκας» του Λανιτείου Λυκείου, πικετοφορία με συνθήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού που παραχωρήθηκε από το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και τον Οργανισμό HFC “Hope for Children” – UNCRC Policy Center. Έργα που φιλοτέχνησαν οι μαθητές των σχολείων κοσμούσαν το χώρο της εκδήλωσης.

 

Έναρξη Εργασιών Δικτύου για Σχολικό Έτος 2013-2014

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013, η πρώτη συνάντηση των Συντονιστών και Εκπαιδευτικών του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου. Κύριο θέμα της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού, ήταν ο προγραμματισμός των εργασιών του Δικτύου και η επιλογή της θεματικής για το σχολικό έτος 2013-2014.

Η φετινή θεματική των Εταιρικών Σχολείων Κύπρου στηρίζει και προωθεί τη διαχρονική στρατηγική και πρόγραμμα της UNESCO για Δράση για έναν Πολιτισμό Ειρήνης και Μη Βίας. Με τον τίτλο «Οικοδομώντας γέφυρες μέσω των τεχνών και του πολιτισμού: O ρόλος των τεχνών στην καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού», το πρόγραμμα ενθαρρύνει τα μέλη του Δικτύου να πρωτοστατήσουν με εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση των διακρίσεων και την προώθηση της ισότιμης κοινωνικής ένταξης όλων των ατόμων και ομάδων πληθυσμού. 

 

36ο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO, 14-15 Μαρτίου 2013

Με τον τίτλο "Οικοδομώντας έναν Πολιτισμό Ειρήνης και μη Βίας" πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Μαρτίου 2013, το 36ο Συμπόσιο των Εταιρικών Σχολείων UNESCO, στο Λύκειο Κύκκου Πάφου. Το πρώτο μέρος περιελάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και παρουσιάσεις από τα σχολεία που συμμετέχουν στο Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου και από συνεργαζόμενα σχολεία στην Ελλάδα.  Στο δεύτερο μέρος, 200 περίπου μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του δικτύου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε έξι διαφορετικά βιωματικά εργαστήρια που σχετίζονταν με την καλλιέργεια φιλειρηνικής συνείδησης σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, και περιστρέφονταν γύρω από τους πυλώνες: δικαιοσύνη και συμπόνια· διαπολιτισμικός σεβασμός, συμφιλίωση και αλληλεγγύη· ζωή σε αρμονία με τη γη· καλλιέργεια εσωτερικής γαλήνης· ανθρώπινα δικαιώματα και υποχρεώσεις· αποσυναρμολόγηση της κουλτούρας πολέμου.

 

Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 10 Δεκεμβρίου 2012

 Στις 10 Δεκεμβρίου 2012, Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Πάφου και το Γ΄ Δημοτικό Πάφου (Κύκλος Β’), τα οποία ανήκουν στο Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου, διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα "Ανθρώπινα Δικαιώματα – Ειρήνη στην Καθημερινότητα". Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, η οποία στα πλαίσια εφαρμογής των προγραμμάτων και δράσεων του Διεθνούς Οργανισμού, στηρίζει και προωθεί για τη φετινή σχολική χρονιά τη διαχρονική στρατηγική και πρόγραμμα της UNESCO "Δράση για ένα Πολιτισμό Ειρήνης και Μη Βίας". Το πρόγραμμα αυτό ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να πρωτοστατήσουν με δράσεις τόσο μέσω των Εταιρικών σχολείων UNESCO όπως και άλλων φορέων για τη προώθηση της ειρηνικής συμβίωσης μέσω του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατικής συμμετοχής και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Η εν λόγω εκδήλωση είχε ως στόχο να ενημερώσει για ζητήματα ειρήνης στην καθημερινότητα και ιδίως στα πλαίσια του σχολείου, καθώς και να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή των νέων στα κοινωνικά δρώμενα και τις αποφάσεις που τους αφορούν. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την ομάδα Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού οι οποίες παρουσίασαν την εμπειρία τους σε μαθητές και μαθήτριες των Εταιρικών Σχολείων UNESCO.


Σχετικά Νέα

Συμμετοχή μαθητών της Κύπρου στο ΙΗ΄Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Λυκείων ASPnet UNESCO Αττικής

01 Μαρτίου 2018

Ομάδα μαθητών και καθηγητών του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εκπροσώπησε την Κύπρο στο ΙΗ Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων ASPnet UNESCO Αττικής, ενισχύοντας τους δεσμούς των σχολείων ASPnet Κύπρου και Ελλάδας. Το Συμπόσιο

Πρόσκληση για συμμετοχή των Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου (Λυκείων) σε εργαστήρια δημιουργίας ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

23 Φεβρουαρίου 2018

Η Εταιρεία παραγωγής πολιτιστικών ντοκιμαντέρ ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΦΙΛΜΣ σε συνεργασία με το ΡΙΚ, τον Δήμο Αγλαντζιάς και την Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού

Θεματική Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO 2017-2018: «Παγκόσμια Πολιτότητα και Εκπαίδευση για την Πολιτιστική Κληρονομιά»

30 Νοεμβρίου 2017

Με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 (EYCH2018), στην προώθηση του οποίου εμπλέκεται και η UNESCO, η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO και ο Εθνικός Συντονιστής του Δικτύου ASPnet αποφάσισαν να ορίσουν ως γενική θεματική

Συμμετοχή μαθητών της Κύπρου στο ΙΖ Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Λυκείων Αττικής

06 Μαρτίου 2017

Ομάδα μαθητών του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου συμμετείχε στο ΙΖ' Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων του προγράμματος συνεργαζόμενων σχολείων Αττικής ASPnet UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στις 16-17 Φεβρουαρίου 2017 στο 2ο Γενικό Λύκειο

39ο Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO

16 Μαρτίου 2016

Το 39o Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή 17-18 Μαρτίου 2016, στον Αγρό, με θέμα «Γεωπάρκο Τροόδους: Γεωλογική, Φυσική και Πολιτιστική Κληρονομιά».

Στις εργασίες του


Σχετικές Εκδηλώσεις

37ο Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου

3 Απριλίου 2014 - 4 Απριλίου 2014

To 37o Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή 3-4 Απριλίου 2014, στη Λευκωσία, με θέμα: «Οικοδομώντας γέφυρες μέσω των τεχνών και του πολιτισμού: Ο ρόλος των τεχνών στην καταπολέμηση

Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων UNESCO - Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

3 Δεκεμβρίου 2014

Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων UNESCO - Ταυτόχρονα Flashmob στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου

Το Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου συμμετέχει και φέτος ενεργά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και

38o Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου

12 Μαρτίου 2015 - 13 Μαρτίου 2015

Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

Το 38o Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή 12-13 Μαρτίου 2015, στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, με θέμα: «Στοιχεία Άυλης Πολιτιστικής

39ο Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO

17 Μαρτίου 2016 09:00 - 18 Μαρτίου 2016 12:00

Το 39o Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή 17-18 Μαρτίου 2016, στον Αγρό, με θέμα «Γεωπάρκο Τροόδους: Γεωλογική, Φυσική και Πολιτιστική Κληρονομιά».

Στις εργασίες του

40ό Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου

10 Μαρτίου 2017

Στις 16-17 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το 40ό Συμπόσιο του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO, στο Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ στην Πάφο, με την ευκαιρία της ανακήρυξης της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017. Το θέμα

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Εταιρικών Σχολείων UNESCO στη χρήση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας για την Πολιτιστική Κληρονομιά

29 Ιανουαρίου 2018

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου συνδιοργανώνουν Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών με θέμα: «Το παρελθόν στο παρόν: Η πολιτιστική κληρονομιά ως απόθεμα γνώσης και πηγή δημιουργικής έμπνευσης σε σχολικές

41o Παγκύπριο Συμπόσιο του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO

16 Απριλίου 2018

41o Παγκύπριο Συμπόσιο του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO:

«Πολιτιστική Κληρονομιά: όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον»

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, το Παγκύπριο Γυμνάσιο και το Λύκειο Κύκκου Α’ συνδιοργανώνουν στις


Σχετικά Έγγραφα

Πόρισμα 41ου Συμποσίου

18 Ιανουαρίου 2019