37ο Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου, 3-4 Απριλίου 2014

12 Μαρτίου 2014

To 37o Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή 3-4 Απριλίου 2014, στη Λευκωσία, με θέμα: «Οικοδομώντας γέφυρες μέσω των τεχνών και του πολιτισμού: Ο ρόλος των τεχνών στην καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού».  

Στις εργασίες του Συμποσίου που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Ενιαίου Λυκείου Κύκκου Α’ και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, θα συμμετάσχουν 18 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων Kύπρου και 4 Εταιρικά Σχολεία UNESCO του Δικτύου Αττικής.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, να συζητήσουν και να εξαγάγουν από κοινού πορίσματα επί των αναλυόμενων θεματικών, να παρακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια και να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν συμμετέχοντας σε μουσικοχορευτική βραδιά και ξεναγήσεις στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας και στη Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Χαιρετισμούς στην τελετή έναρξης του Συμποσίου θα απευθύνουν ο διευθυντής του Λυκείου Κύκκου Α’, κ. Δημήτρης Ταλαδιώρος, η Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, κα Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, ο Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης και Συντονιστής του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου, κ. Παύλος Δαπόλας, η Αναπλ. Εθνική Συντονίστρια ASPnet Ελλάδας, κα Βέρα Δηλάρη, και η Υπεύθυνη της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Κύπρου για την Ισότητα και την Ενδυνάμωση των Φύλων, κα Μαίρη Κουτσελίνη.

Συνδιοργανωτές Συμποσίου: Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α’, Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού