70 Χρόνια UNESCO. Επετειακή έκδοση της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO

04 Οκτωβρίου 2016

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση της UNESCO, η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO επιμελήθηκε και παρουσιάζει την επετειακή έκδοση «70 Χρόνια UNESCO. Αντλώντας από το παρελθόν και πλάθοντας το μέλλον». Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια να συγκεντρωθούν σε έναν περιεκτικό τόμο οι βασικοί τομείς δράσης του Οργανισμού και τα κυριότερα προγράμματα που υλοποιούνται στην Κύπρο από την Εθνική Επιτροπή UNESCO και άλλες αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες και μη κυβερνητικούς οργανισμούς.  

H έκδοση διανθίζεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα αρχεία της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στην UNESCO, του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, της Λεβεντείου Πινακοθήκης, του Τμήματος Αρχαιοτήτων, της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, του Λανιτείου Λυκείου Α’, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους και του Κοινοτικού Συμβουλίου Ομόδους καθώς και από φωτογραφίες που ευγενώς παραχωρήθηκαν από τους Ηρακλή Μαυρομάτη, Μάνο Μανώλη, Γιώργο Στυλιανού και Σαλώμη Χατζηκωνσταντίνου.

Η Επιτροπή εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών για την παραχώρηση ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού σημαντικής ιστορικής αξίας καθώς και προς το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου για τον σχεδιασμό και τη γραφιστική επεξεργασία της έκδοσης.

Η ηλεκτρονική μορφή της έκδοσης έιναι διαθέσιμη εδώ: http://www.cyprusdigitallibrary.org.cy/items/show/882
Σχετικά Έγγραφα