Βραβείο UNESCO-Madanjeet Singh για την προώθηση της ανεκτικότητας και της μη-βίας (2020)

10 Μαρτίου 2020

Η UNESCO ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για το Βραβείο UNESCO-Madanjeet Singh για την προώθηση της ανεκτικότητας και της μη-βίας (2020), με σκοπό την επιβράβευση ατόμων ή οργανισμών που με το έργο τους συμβάλλουν στην προώθηση της ανεκτικότητας και της μη-βίας, στους τομείς των επιστημών, του πολιτισμού και της επικοινωνίας.

Το βραβείο, ύψους US $100.000, καθιερώθηκε το 1995 στα πλαίσια του Παγκόσμιου Έτους Ανεκτικότητας του ΟΗΕ και της 125ης επετείου από τη γέννηση του Μαχάτμα Γκάντι. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι διακεκριμένες προσωπικότητες που να έχουν υλοποιήσει αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες για σειρά ετών, με σκοπό την προώθηση της κατανόησης και της επίλυσης διεθνών ή εθνικών προβλημάτων σε πνεύμα αλληλεγγύης, ανεκτικότητας και μη-βίας.

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από: (α) κράτη μέλη (σε συνεννόηση με την Εθνική Επιτροπή UNESCO) (β) Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς (γ) άτομα τα οποία διακρίνονται για τη δράση τους στον τομέα της προώθησης της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανεκτικότητας και της μη-βίας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 30 Απριλίου 2020. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις που υποβάλλονται αξιολογούνται από διεθνή κριτική επιτροπή η οποία αποφασίζει για την απονομή του Βραβείου.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO μέχρι τις 5 Απριλίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για την υποβολή αίτησης μπορείτε να βρείτε εδώ: https://en.unesco.org/prizes/madanjeet_singh