Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά

08 Ιουλίου 2014

 

Το Περιφερειακό Κέντρο για την προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υπό την αιγίδα της UNESCO (με έδρα τη Σόφια, Βουλγαρία) προκηρύσσει διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 8 – 14 ετών, με θέμα: «Ο κόσμος του φανταστικού: θρύλοι, μύθοι και λαϊκά παραμύθια της πατρίδας μου».

Κάθε έργο πρέπει να υποβληθεί με μία σύντομη περιγραφή του τι απεικονίζει και πώς συνδέεται με τη μοναδική άυλη πολιτιστική κληρονομιά της αντίστοιχής περιοχής. Στόχος του διαγωνισμού είναι να δείξει πώς τα παιδιά ερμηνεύουν τις παραδόσεις που έχουν κληρονομήσει από τους γονείς, τους παππούδες και το σχολείο τους, πώς τις αφομοιώνουν και πώς τις εμπλουτίζουν μέσω της δημιουργικής τους φαντασίας.

Όροι διαγωνισμού

  1. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει μόνο με ένα έργο.
  2. Υλικά: ακουαρέλα, παστέλ, χρωματιστά μολύβια και άλλες μεικτές τεχνικές.
  3. Μέγεθος: όχι μεγαλύτερο από Α3

Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 18 Αυγούστου 2014 στην Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, που θα έχει την ευθύνη επιλογής των τριών καλύτερων έργων και την υποβολή τους στο Περιφερειακό Κέντρο στη Σόφια. Τα βραβευμένα έργα ενδέχεται να εκτεθούν για σκοπούς προβολής της Σύμβασης της για την προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Μπορείτε να κατεβάσετε πιο κάτω το έντυπο συμμετοχής και τους κανονισμούς του διαγωνισμού.
Σχετικά Έγγραφα

STATUTE OF THE COMPETITION
05 Ιουνίου 2014
Εντυπο Συμμετοχης
05 Ιουνίου 2014