Διάλεξη «Καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών: Ο ρόλος των αθλητικών φορέων στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου»

11 Απριλίου 2016

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, διοργανώνει την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, ώρα 18:00 – 20:00, στο ξενοδοχείο Crown Plaza Hotels & Resorts στη Λεμεσό, διάλεξη με θέμα: «Καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών: Ο ρόλος των αθλητικών φορέων στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου».

Σκοπός της διάλεξης είναι η επιμόρφωση, ευαισθητοποίηση και εξοικείωση όλων των εμπλεκομένων φορέων του αθλητισμού (Ομοσπονδιών, σωματείων, συλλόγων, ομίλων, προπονητών, αθλητών, γονέων, αθλίατρων, κ.α.) σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης ανηλίκων.

Τη διάλεξη θα παρουσιάσει ο Δρ. Γιώργος Νικολαΐδης, Διευθυντής της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού στην Ελλάδα, Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή για την εφαρμογή της Συνθήκης του Λανζαρότε και στο πρόγραμμα «Οικοδομώντας μια Ευρώπη με και για τα παιδιά» στο Συμβούλιο της Ευρώπης και Αντιπρόσωπος της χώρας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τα θέματα κακοποίησης – παραμέλησης των παιδιών.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει επίσης ως ομιλήτρια η κυρία Αναστασία Παπαδοπούλου, νομικός και μέλος της συγγραφικής ομάδας της νομοθεσίας του 2014 για τη σεξουαλική κακοποίηση, που θα αναπτύξει τη νομική υπόσταση του θέματος.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρόεδρος του ΚΟΑ Δρ. Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα και ο  Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης και Μέλος της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κ. Παύλος Δαπόλας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε», για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, στο τηλέφωνο 22 897246 (Αντιγόνη Τάμπα/ΚΟΑ).