Έκθεση Φωτογραφίας: «Η Τέχνη της Μαγειρικής. Απαθανατίζοντας τη γαστρονομική παράδοση της Κύπρου»

23 Ιουνίου 2014

Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, στα πλαίσια του έργου του για την καταγραφή, διαφύλαξη και προώθηση του γαστρονομικού πολιτισμού της Κύπρου και με την ευκαιρία της εγγραφής της Μεσογειακής Διατροφής στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, προκήρυξε διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Η Τέχνη της Μαγειρικής: Απαθανατίζοντας τη Γαστρονομική Παράδοση της Κύπρου». Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου 2014, στην αίθουσα Σπηλιές στο Πάρκο Ακρόπολης στο Στρόβολο, στη διάρκεια των εγκαινίων έκθεσης των  φωτογραφιών που υποβλήθηκαν. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 (Ωράριο Λειτουργίας: 10.00-14.00 και 16.00-20.00).  

Τον διαγωνισμό επιχορήγησε το Fulbright Cyprus Commission και στήριξαν η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

 Βραβεία και Διακρίσεις

 Κατηγορία Α: Παρασκευή/προετοιμασία παραδοσιακών πιάτων

1ο βραβείο: Χαράλαμπος Παρασκευά

2ο βραβείο: Γεωργία Θεμιστοκλέους

3ο βραβείο: Μαρκέλλα Καλλή

Έπαινος: Χριστίνα Λουκά

 Κατηγορία Β: Παρουσίαση/σερβίρισμα παραδοσιακών πιάτων

1ο βραβείο: Χριστίνα Λουκά

2ο βραβείο: Δέσπω Κωνσταντίνου

3ο βραβείο: Έλλη Κορνιώτη

Έπαινος: Εμιλία Παπαπαύλου, Έλλη Κορνιώτη

Κατηγορία Γ: Συμμετοχές από παιδιά ηλικίας 15 ετών και κάτω

Δεν ανακηρύχθηκαν νικητές εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών

Για την επιλογή των νικητήριων φωτογραφιών λήφθηκε αρχικά υπόψη η ψηφοφορία του κοινού κι επιλέγηκαν οι 50 πρώτες φωτογραφίες. Για τα τελικά αποτελέσματα συνεργάστηκε μία τριμελής κριτική επιτροπή μέλη της οποίας ήταν οι:

Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, Πρόεδρος Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου

Ανθούλα Αλεξάνδρου, Γραμματέας Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου

Νατάσα Χαραλάμπους, Γραμματέας Μουσείου Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής

 




Σχετικά Έγγραφα

Πρόσκληση
23 Ιουνίου 2014