Νέα Έδρα UNESCO για τη Διακυβέρνηση και Κοινωνική Ευθύνη στον Αθλητισμό

29 Ιουνίου 2022

Μια νέα έδρα UNESCO για τη Διακυβέρνηση και Κοινωνική Ευθύνη στον Αθλητισμό εγκαθιδρύθηκε στην Κύπρο, στις 21 Ιουνίου 2022, στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Στόχος της Έδρας είναι η προώθηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος δραστηριοτήτων έρευνας, εκπαίδευσης, κατάρτισης και ενημέρωσης, ώστε να κινητοποιηθεί το ευρύτερο αθλητικό κίνημα για την αναβάθμιση της ποιότητας των πρακτικών διακυβέρνησης καθώς και για την υιοθέτηση κοινωνικά υπεύθυνων προγραμμάτων και παρεμβάσεων στον χώρο του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus επιδιώκει το σχεδιασμό δραστηριοτήτων για την προώθηση αξιών που είναι άμεσα συνυφασμένες με το όραμα και το έργο της UNESCO, όπως η οικοδόμηση της ειρήνης, η προαγωγή της υγείας, η μείωση της εγκληματικότητας και της βίας, καθώς και η ενδυνάμωση των φύλων και η κατάρτιση των νέων. Επιπρόσθετα, οι δράσεις της έδρας UNESCO αναμένεται να επηρεάσουν θετικά την ποιότητα της εκπαίδευσης αλλα και του αθλητισμού στην Κύπρο.

Την ευθύνη για τη διαχείριση της Έδρας έχουν ο Δρ Χρήστος Αναγνωστόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Διοίκησης Αθλητισμού και ο Δρ Ευστάθιος Χριστοδουλίδης, Yπεύθυνος του προγράμματος BSc (Hons) Sport & Exercise Science.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Δρ. Χρήστος Αναγνωστόπουλος

Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων

University of Central Lancashire Cyprus

Τηλ.: +357 24694063

Email: CAnagnostopoulos@uclan.ac.uk

 

Δρ. Ευστάθιος Χριστοδουλίδης

Σχολή Επιστημών

University of Central Lancashire Cyprus

Τηλ.: +357 24694009

Email: EChristodoulides@uclan.ac.uk