Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ

16 Απριλίου 2014

Η 30η Απριλίου καθιερώθηκε από την UNESCO το 2011 ως Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ. Με την ευκαιρία αυτή, ο Herbie Hancock, μουσικός της τζαζ και Πρέσβης Καλής Θέλησης της UNESCO, έχει αναλάβει μία εκστρατεία προβολής της ιστορίας, της σημασίας και της επίδρασης του συγκεκριμένου μουσικού είδους σε όλο τον κόσμο.

Για φέτος, το επίκεντρο των εκδηλώσεων της ημέρας θα είναι η Osaka της Ιαπωνίας, όπου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, συναυλίες και άλλες δράσεις για το κοινό. Συνολικά 140 χώρες σε όλο τον κόσμο προγραμματίζουν ποικίλες δραστηριότητες για προβολή διάδοση της μουσικής τζαζ.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Jazz, το Jazzy B στη Λεμεσό διοργανώνει μία σειρά συναυλιών με διακεκριμένους Κύπριους μουσικούς, μεταξύ 30 Απριλίου και 3 Μαΐου. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μπορείτε να κατεβάσετε την αφίσα πιο κάτω και να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των συναυλιών μέσω facebook (JazzyB jazz bar/club-CY)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα που έχει ετοιμάσει η UNESCO ειδικά για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ: http://www.unesco.org/new/en/unesco/events/prizes-and-celebrations/celebrations/international-days/international-jazz-day-2014/
Φωτογραφικό Αρχείο

Αφισα Jazzy B
Αφισα Jazzy B