Παγκόσμιο Βραβείο UNESCO για την ελευθερία του Τύπου

02 Οκτωβρίου 2014

Η UNESCO έχει προκηρύξει το Βραβείο «UNESCO/Guillermo Cano World Press Freedom Prize» για το 2015, στη μνήμη του Κολομβιανού δημοσιογράφου Guillermo Cano, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1986 κατά την άσκηση του επαγγέλματός του. Το βραβείο απονέμεται σε άτομα, οργανισμούς και φορείς με αξιοσημείωτη προσφορά στην υπεράσπιση και την προώθηση της ελευθερίας του Τύπου, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, ιδιαίτερα εάν αυτό εμπεριέχει κίνδυνο.

Περισσότερες πληροφορίες για τους κανονισμούς του βραβείου και το έντυπο συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: http://en.unesco.org/news/unesco-seeking-nominations-unescoguillermo-cano-world-press-freedom-prize-2015. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην UNESCO είναι 15 Φεβρουαρίου 2015.

Κάθε κράτος μέλος του Οργανισμού μπορεί να προτείνει μέχρι τρεις υποψήφιους. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να ενημερώσουν την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO για την πρόθεσή τους να υποβάλουν αίτηση και να αποστείλουν συμπληρωμένο το έντυπο αίτησης μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2015.