Πρόγραμμα Εκμάθησης Λευκαρίτικου Κεντήματος

07 Ιουλίου 2014

Πρόγραμμα Εκμάθησης Λευκαρίτικου Κεντήματος

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO προσκαλεί εκπαιδευτικούς των εικαστικών τεχνών και όσους/όσες ασχολούνται με τα εικαστικά, τη χειροτεχνία, το λαϊκό πολιτισμό και την παράδοση, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα επταήμερης διαμονής και μαθητείας παραδοσιακού κεντήματος, που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Λεύκαρα, 23-30 Αυγούστου 2014.

Με κεντρική ιδέα την προστασία, προβολή, διάδοση και αξιοποίηση στοιχείων της τέχνης του Λευκαρίτικου κεντήματος μέσω της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των εικαστικών τεχνών, προσφέροντάς τους την ευκαιρία επιτόπιας παραμονής και συνεργασίας με καταξιωμένες κεντήτριες των Λευκάρων.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η από κοινού δημιουργία προτάσεων αξιοποίησης (σχέδια μαθήματος και οδηγοί κατασκευών) του Λευκαρίτικου κεντήματος στο μάθημα των εικαστικών τεχνών, και η δημιουργία και δωρεάν διάθεση ενός ηλεκτρονικού βιβλιαρίου, με ιδέες και εφαρμογές, που θα μπορεί να αξιοποιηθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η φιλοξενία, διαμονή και διατροφή των συμμετεχόντων θα γίνει σε συνεργασία με τις κεντήτριες-εκπαιδεύτριες και με επιχορήγηση της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:  4 Αυγούστου 2014 στο email: unesco@culture.moec.gov.cy

Κόστος Συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε πιο κάτω:
Σχετικά Έγγραφα