Πρόγραμμα εκμάθησης Λευκαρίτικου Κεντήματος

16 Ιουλίου 2013

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την επικύρωση της Σύμβασης για την προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO προσκαλεί νέους (18-35 ετών) πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πιλοτικό πρόγραμμα επταήμερης διαμονής και μαθητείας παραδοσιακού κεντήματος στο χωριό Λεύκαρα της επαρχίας Λάρνακας κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη 2013.

Η φιλοξενία, διαμονή και διατροφή των συμμετεχόντων (μέχρι 3) θα γίνει σε συνεργασία με κεντήτριες - εκπαιδεύτριες και το Δήμο Λευκάρων, με επιχορήγηση της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO.

Το πρόγραμμα αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να μαθητεύσουν κοντά σε αναγνωρισμένους φορείς της παραδοσιακής κεντητικής τέχνης του Δήμου Λευκάρων και να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με τους ανθρώπους και το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο το συγκεκριμένο στοιχείο άνθισε και συνεχίζει να περνά από γενιά σε γενιά, βρίσκοντας νέες εφαρμογές σύμφωνα με τις ανάγκες της σύγχρονης μόδας και τη δημιουργική προσέγγιση της κάθε κεντήτριας.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 2 Αυγούστου 2013, στο email apolyniki(at)culture.moec.gov.cy

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ενημερωτικό έντυπο πιο κάτω, ενώ για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Λειτουργούς της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO (τηλ. 22809809, 22809810).
Σχετικά ΈγγραφαΦωτογραφικό Αρχείο

Copyright: Υπηρεσία Κυπριακής Χεροτεχνίας
Copyright: Υπηρεσία Κυπριακής Χεροτεχνίας