Πρόσκληση για υποβολή αίτησης συμμετοχής στο 3o Διεθνές Art Camp Malta

08 Ιουλίου 2019

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO δέχεται αιτήσεις για τη συμμετοχή ενός/μίας εικαστικού καλλιτέχνη από την Κύπρο στο 3o Διεθνές Art Camp Malta που θα πραγματοποιηθεί 24 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου 2019, στο νησί Gozo της Μάλτας.

Το Camp δίνει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες να συναντηθούν, να δημιουργήσουν, να αλληλεπιδράσουν και να μάθουν ο ένας για τον πολιτισμό του άλλου μέσω του έργου τους αλλά και της παρουσίασης του πολιτισμού της χώρας τους.
Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει ένα σύνολο πρωτότυπων έργων που να αντικατοπτρίζουν με δημιουργικό και καλλιτεχνικό τρόπο τις αξίες της UNESCO, όπως για παράδειγμα την προώθηση της ειρήνης και την αειφόρο ανάπτυξη.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλύπτονται από τους διοργανωτές ενώ τα έξοδα μεταφοράς (αεροπορικό εισιτήριο) θα πρέπει να καλύψουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες (ο/η καλλιτέχνης που επιλεγεί θα επιχορηγηθεί με ποσό μέχρι 300 ευρώ για την κάλυψη μέρους των εξόδων για την αγορά αεροπορικού εισιτηρίου από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO).

Το φετινό Camp θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Δεκαετίας για την Επαναπροσέγγιση των Πολιτισμών (2013-2022) και θα επικεντρωθεί στην προώθηση των στρατηγικών στόχων της UNESCO για ειρήνη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους το αργότερο έως τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: cyprusunesco@gmail.com και apolyniki@culture.moec.gov.cy

Η αίτηση πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
1. Application Form – Έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα αγγλικά (με φωτογραφία και περιγραφή των τριών έργων που ο/η καλλιτέχνης σχεδιάζει να δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της πραγματοποίησης του προγράμματος.).
2. Φάκελο παρουσίασης καλλιτεχνικού έργου – εργασιών (portfolio) με 5 αντιπροσωπευτικά έργα (σε μορφή .pdf).
3. Βιογραφικό σημείωμα (CV) στα αγγλικά.
Σχετικά Έγγραφα

Application form Art Camp Malta 2019
08 Ιουλίου 2019