Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το 8ο Art Camp Andorra

09 Μαρτίου 2023

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO δέχεται αιτήσεις για συμμετοχή ενός/μίας εικαστικού καλλιτέχνη από την Κύπρο στο 8ο Art Camp Andorra με τίτλο “Colours for the Planet” που θα πραγματοποιηθεί στις 9-19 Ιουλίου 2023 στο Ordino της Ανδόρας.

Το Art Camp δίνει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες να συναντηθούν, να δημιουργήσουν, να αλληλοεπιδράσουν και να μάθουν ο ένας για τον πολιτισμό του άλλου μέσω του έργου τους αλλά και της παρουσίασης του πολιτισμού της χώρας τους.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει μια συλλογή πρωτότυπων έργων που να αντικατοπτρίζουν με δημιουργικό και καλλιτεχνικό τρόπο τις αξίες που προωθεί η UNESCO. Το Art Camp Andorra για το 2023 θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Δεκαετίας των Ιθαγενών Γλωσσών (2023-2032), η εκδήλωση θα θίξει στρατηγικά θέματα της UNESCO, όπως η προώθηση της ειρήνης και της βιώσιμη ανάπτυξη και αυτά τα θέματα μπορούν να συνδυαστούν από τους καλλιτέχνες.

Κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων που θα υποβληθούν, η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO θα προτείνει ένα πρόσωπο για να συμμετάσχει. Η τελική επιλογή των συμμετεχόντων στο Art Camp Andorra εναπόκειται στους διοργανωτές. Σε περίπτωση επιλογής ενός Κύπριου καλλιτέχνη από την οργανωτική επιτροπή, τα έξοδα ταξιδιού θα καλυφθούν από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO. Όλα τα επιτόπια έξοδα (διαμονή, διατροφή και τα βασικά υλικά, όπως χρώματα, καμβάδες, πινέλα κ.ά.) καλύπτονται από τους διοργανωτές

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: cyprusunesco@gmail.com και unesco@culture.moec.gov.cy .

 

Η αίτηση πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  1. Application Form – Έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα αγγλικά (συμπεριλ. περιγραφή του πρότζεκτ που ο/η καλλιτέχνης σκοπεύει να δημιουργήσει κατά τη διάρκεια του Art Camp). Μπορείτε να τα κατεβάσετε πιο κάτω.
  2. Βιογραφικό σημείωμα (CV) στα αγγλικά.
  3. Portfolio παρουσίασης πρόσφατων αντιπροσωπευτικών έργων (μέχρι 3)

 
Σχετικά Έγγραφα

Αίτηση
09 Μαρτίου 2023
Γενικές Πληροφορίες
09 Μαρτίου 2023