Συνέδριο «Κυπρίων Γεύσεις: η παραδοσιακή διατροφή της Κύπρου στις τοπικές παραλλαγές της»

15 Οκτωβρίου 2014

Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής διοργανώνει το Συνέδριο «Κυπρίων Γεύσεις: η παραδοσιακή διατροφή της Κύπρου στις τοπικές παραλλαγές της», με την ευκαιρία της εγγραφής της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, από επτά κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Νοεμβρίου 2014, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Κεντρικά Κτήρια, Καλλιπόλεως 75) και απευθύνεται σε ερευνητές και λάτρεις του παραδοσιακού πολιτισμού, πολιτιστικούς Λειτουργούς, παραγωγούς τροφίμων, διαιτολόγους, εταιρείες, τεχνολόγους τροφίμων, εκπαιδευτικούς, μάγειρες, ιστορικούς, αρχαιολόγους και στο ευρύ κοινό.

Οι παρουσιάσεις του Συνεδρίου θα καλύψουν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Παραδοσιακά Τρόφιμα και Εθιμική Ζωή
  • Κυπριακή Παραδοσιακή Διατροφή: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον
  • Γαστρονομικές Ιδιαιτερότητες Περιοχών της Κύπρου
  • Εκπαιδευτικές Εφαρμογές στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση και στα Μουσεία
  • Σήματα Ποιότητας και Νομική Κατοχύρωση Παραδοσιακών Προϊόντων

Μεταξύ άλλων, το συνέδριο επιχορηγούν οι ακόλουθοι οργανισμοί: το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας το έντυπο πιο κάτω. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί σχετικό υλικό και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο link:

http://foodmuseum.cs.ucy.ac.cy/web/guest/home

 
Σχετικά Έγγραφα

Έντυπο Συμμετοχής
15 Οκτωβρίου 2014
Πρόγραμμα Συνεδρίου
15 Οκτωβρίου 2014