39ο Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO

17 March 2016 09:00 - 18 March 2016 12:00

Το 39o Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή 17-18 Μαρτίου 2016, στον Αγρό, με θέμα «Γεωπάρκο Τροόδους: Γεωλογική, Φυσική και Πολιτιστική Κληρονομιά».  

Στις εργασίες του Συμποσίου θα συμμετέχουν 20 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου και 4 Συνεργαζόμενα σχολεία UNESCO του Δικτύου Αττικής.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου οι μαθητές και μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικά - βιωματικά εργαστήρια όπως: κατασκευή πλιθαριών, κατασκευή ξερολιθιών, κατασκευή καλλυντικών από υλικά της φύσης, παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων, εργαστήρι δημοκρατικού δομημένου διαλόγου, κ.ά. Παράλληλα, τα μέλη του Δικτύου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις εργασίες τους γύρω από θέματα όπως, ενδημικά φυτά και βότανα της Κύπρου και της οροσειράς Τροόδους, μεσαιωνικά γεφύρια της Κύπρου, βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες του Τροόοδους, μονοπάτια του Τροόοδους, γαστρονομικές διαδρομές στην περιοχή Τροόδους, αμπέλου παράγωγα, κ.α.,

Χαιρετισμούς στην τελετή έναρξης του Συμποσίου θα απευθύνουν οι: κ. Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους, η κα Ζωή Οδυσσέως - Πολυδώρου, Διευθύντρια Λανιτείου Λυκείου, ο κ. Παύλος Δαπόλας, ΕΜΕ και Εθνικός Συντονιστής του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO, η κα Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και η κα Ιωάννα Παναγιώτου, Επίτροπος Περιβάλλοντος.

Διοργανωτές Συμποσίου: Λανίτειο Λύκειο, Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Λύκειο Αγίου Ιωάννη, Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου.

Γενικός Συντονισμός: Λανίτειο Λύκειο
Related Documents