Δραστηριότητες


Επιμορφωτική Ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Ο Ρόλος των Εκπαιδευτικών στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Φαινομένου της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης και Κακοποίησης Ανηλίκων»

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO σε συνεργασία με την έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει Επιμορφωτική Ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Ο Ρόλος των Εκπαιδευτικών στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Φαινομένου της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης και Κακοποίησης Ανηλίκων».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα Cine Studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (9:00 π.μ. – 1:30 μ.μ.) και αποσκοπεί στην επιμόρφωση και εξοικείωση των εκπαιδευτικών με θέματα σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης ανηλίκων. Επισημαίνεται ότι η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε» (One in Five) για τερματισμό της σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν. Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων έχει οριστεί η Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και θα τηρηθεί αυστηρά χρονική σειρά προτεραιότητας. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.


Συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής Κύπρου στο 9ο Φεστιβάλ Εθελοντών, 13 Ιουνίου 2014 

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, ώρα 18:00 στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου (μπροστά από το Σχολείο Φανερωμένης), διοργανώθηκε από το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λευκωσίας και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, το 9ο Φεστιβάλ Εθελοντών, με στόχο τη στήριξη των εθελοντικών οργανώσεων της Επαρχίας Λευκωσίας. Στα πλαίσια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ενημέρωση παιδιών και γονιών για την εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης – Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη «Ένα στα Πέντε», για την καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης των Παιδιών. Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO στηρίζει, συμμετέχει και προωθεί την πανευρωπαϊκή αυτή εκστρατεία, με στόχο, αφενός την προώθηση της κύρωσης της Σύμβασης Λανζαρότε και, αφετέρου, την υιοθέτηση πολιτικών, δράσεων και προγραμμάτων από μέρους της Πολιτείας, για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά.


Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Κύπρου, 14 Μαΐου 2014

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή εκπροσωπήθηκε στη  συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Κύπρου (14/5/14, κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων) που είναι αρμόδια για την υλοποίηση της Εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» στην Κύπρο. Στόχος της συνάντησης ήταν ο συντονισμός της όλης δράσης της Επιτροπής για την ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των πολιτικών για τη σημασία που έχει για την Κύπρο η επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης Λανζαρότε.


18η Συνάντηση του Δικτύου Βουλευτών – Σημείων Επαφής  του Συμβουλίου της Ευρώπης για τερματισμό της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών, 13 Μαΐου 2014

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή εκπροσωπήθηκε στη 18η Συνάντηση του Δικτύου Βουλευτών – Σημείων Επαφής  του Συμβουλίου της Ευρώπης για τερματισμό της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (13/5/14, Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», Λευκωσία).

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η ανάδειξη καλών πρακτικών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών αλλά και την ευαισθητοποίηση των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης και της διεθνούς κοινότητας για την ανάγκη επικύρωσης της Σύμβασης Λανζαρότε από όλα τα κράτη μέλη του Οργανισμού.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο  κ. Valeriu Ghiletchi, Πρόεδρος της Επιτροπής για Κοινωνικά Θέματα, την Υγεία και την Αειφόρο Ανάπτυξη του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κα Στέλλα Κυριακίδου, Γενική Εισηγήτρια της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Παιδιά, ο  Δρ Γεώργιος Νικολαΐδης, Διευθυντής του Τμήματος Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Κέντρο για την μελέτη και την πρόληψη της κακοποίησης – παραμέλησης των παιδιών, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ειδική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Σύμβαση Λανζαρότε, η κα Λήδα Κουρσουμπά, Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού της Κύπρου, ο Δρ Αντώνης Στυλιανού, Ανώτατο Μέλος του Συμβουλίου Συμβούλων του “Hope For Children” UNCRC Policy Center, ο κ. Johan Vanden Hout, Θεματικός Εκπρόσωπος για τα Παιδιά του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Stefan Schennach, εισηγητής για το θέμα «Φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη: από την ρητορική στην πραγματικότητα» και ο Γιώργος Θεοφάνους, Πρέσβης Καλής Θέλησης για την εκστρατεία «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 


Σχετικά Νέα

ΔΙΑΛΕΞΗ: «Καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών: Ο ρόλος των αθλητικών φορέων στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου».

18 Μαΐου 2015

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, διοργανώνει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015, ώρα 19:00 – 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ, διάλεξη με θέμα: «Καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας κατά

Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Καταπολέμηση του φαινομένου της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών: Δημιουργία ασφαλών συνθηκών διαμονής σε μαθητικές και θερινές κατασκηνώσεις».

07 Μαΐου 2015

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, θα διοργανώσει το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, ώρα 9.30–13.00, στο αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

Νέα ιστοσελίδα στα ελληνικά για την εκστρατεία «'Ενα στα Πέντε»

25 Νοεμβρίου 2014

Η Κυπριακή ιστοσελίδα της εκστρατείας «1 στα 5» για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας είναι πλέον πραγματικότητα και στοχεύει στην όσο το δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση και ενημέρωση για θέματα σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση

Εκστρατεία Ένα στα Πέντε – Συνέντευξη Τύπου

12 Νοεμβρίου 2014

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, στις 11 π.μ. στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία, η Συντονιστική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εκστρατεία «Ένα στα Πέντε» και οι τοπικοί του εταίροι,

Σχετικές Εκδηλώσεις

Επιμορφωτική Ημερίδα: «Ο Ρόλος των Εκπαιδευτικών στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Φαινομένου της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης και Κακοποίησης Ανηλίκων»

15 Οκτωβρίου 2014

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO σε συνεργασία με την έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει Επιμορφωτική Ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Ο Ρόλος των Εκπαιδευτικών στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Φαινομένου της Σεξουαλικής